joi, 14 ianuarie 2010

Plante



3 comentarii:

  1. incearca sa pictezi cu lumina genul asta de compozitii. asa e destul de aglomerata, vasul nu e complet si da senzatia ca nu incepe de nicaieri, la fel in stanga jos nu ai inceput.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lasand la o parte comentariile colegilor mei, carora, intr-un fel, le dau dreptate, primul lucru pe care l-am remarcat in fotografie a fost alaturarea de nuante de verde din imagine, alaturare care, in ciuda "aglomerarii" cadrului, mi-a creat o senzatie de echilibru. As fi dorit mai multe detalii despre cum ai luminat compozitia. Stiu ca nu este usor, sa imiti iluminarea din studiou acasa.
    Iti dau cateva detalii, tehnice, ca sa zic asa. Genul de fotografie de aici merge facut atat la lumina zilei - important este unde pozitionezi vaza si ce mai doresti sa ai in cadru, pe care ti-l compui, cat si seara, unde:
    1) lumina principala la 45 de grade. O muti pana cand gasesti exact locul potrivit sau momentul potrivit al zilei, iar pentru momentul potrivit este greu pentru ca atunci, cand esti 8 ore la serviciu de luni pana vineri, singurele zile in care poti sa faci asta sunt sambata si duminica. Acasa, drept sursa de iluminare pentru astfel de compozitii. folosesc o veioza de birou flexibila din tija, pe care o pot indoi in toate pozitiile. Ai grija la felul becului - e bine sa ai un bec alb, de cripton sau sa ai acelasi tip de iluminare - numai becuri, nu becuri si lanterne, pentru ca aparatul de fotografiat nu distinge intre neon si becuri si, daca ai si una si alta iti face o varza. Deci, daca te hotarasti numai pentru becuri, becuri sa fie sau daca ai doua lanterne, doua lanterne sa fie, dar de acelasi fel. Lumina difuza, in casa, se realizeaza, prin punerea unei hartii de calc - 3 lei costa 5 coli format A4, de la Libraria Eminescu. Evita, pe cat posibil, alt gen de lumini colorate. Eu, din dorinta de a incalzi lumina, la studiul de lumina de acasa - am folosit un cap de manechin pe care am botezat-o Afrodita, am pus un guler galben peste laterna care ar fi trebuit sa fie lumina de fundal si a iesit "o galbejeal". Nu am avut nici un comentariu la acel studiu pentru ca nimeni nu a indraznit sa-mi spuna de "galbejeala". Raluca Ioana Agasanu, http://ralucaagasanu.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere